3 Lækre Desserter

Kategorier Desserter

Efter en lækker hovedret hører en mindst lige så lækker dessert. Nogle af jer er måske så gamle at i husker dengang det var ret almindeligt at få dessert efter hovedretten på en hverdag, men tiderne har ændret sig og nu er sandsynligheden for at få en dessert størst når man er ude at spise.

Det hænger nok både sammen med at vi danskere overordnet går mere op i hvad vi spiser, men også at dessert traditionerne har ændret sig hvor vi tidligere spiste simple desserter som citronfromage til at vi nu gerne vil have lidt tungere eller mere avancerede desserter.

Jeg kommer her med 3 forslag til desserter der kan spises både i hverdagen efter man har grillet en god bøf, eller i weekenden når svigerforældrene kommer på besøg. Søger du flere gode ideer kan du bruge siden hverdagsgourmet.dk der drives af en af mine bekendte og som har et stort udvalg af ideer til desserter med opskrifter og billeder til.

 

Chokolademousse

 

En ofte glemt dessert er chokolademousse, men hvorfor egentligt? De fleste elsker den, den tager kun 10 minutter at lave og så kan den laves dagen i forvejen hvis man har rigtigt travlt. Den kan pyntes og serveres på mange forskellige måder, men er ikke svære at lave end at den godt kan serveres til dessert på en almindelig hverdag.

 

 

Muffins

Mange forbinder muffins med en kage der spises som snack, men den kan let bruges som bærende element i en dessert med f.eks. lidt is eller alene hvis det blot er en hyggelig aften på terrassen. Der er mange muligheder for at lave dem personlige, her er de lavet med blåbær, men de kan laves med alt fra forskellige bær, til chokolade eller noget helt 3.

Opskrifterne på basis dejen er også mange, men når du først har fundet din yndlings er du klar til at lave muffins de næste mange år.

 

Pandekager

Mange forbinder pandekager med noget der spises som hovedret med mexicanske krydderier eller med sukker og syltetøj, men nøjes du med bare en enkelt eller to kombineret med friske ingredienser som flødeskum, en piske vanileskum, lækre bær og måske lidt sukker så har du en hurtig, let og pæn dessert.

Dejen kan du lave nogle timer i forvejen, og så smide på panden efter hovedretten så gæsterne alle får varme pandekager.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *