3 Maskiner Der Skal Være I Køkkenet

Kategorier Køkkenmaskiner

Du kender det sikkert godt, du er på besøg hos en ven og pludseligt hiver han en maskine op af skabet som du aldrig har set før. Markedet for tilbehør i køkkenet er eksploderet de sidste 30 år og det er nu muligt at lave nærmest alt hjemme i køkkenet. Jeg har ikke altid være den store fan af tilbehør da det for nogle har fjernet fokus fra gode råvarer og det at behandle dem ordentligt. Men i de rette hænder er maskinerne med til at tage madlavningen op på et nyt niveau og jeg er sikker på at steder som Noma ikke ville være det samme uden en lang række små maskiner de bruger når de kører en servering ud.

Jeg har fundet 3 maskiner, en elektrisk og to manuelle, som jeg mener skal være i ethvert køkken. De er fundet i mit eget køkken og er måske ikke de tre vigtigste, men jeg er sikker på at næsten alle har en håndpisker, et stegetermometer og en ovn, så dem slipper i for at høre på. Nej jeg har fundet noget ikke alle måske sådan lige har i køkkenet, men som jeg mener man bør overveje.

 

Kaffekværnen

Det for mange danskere faste morgenresultat kan blive ændret for evigt med noget så simpelt som en kaffekværn. Her på billedet er en af de helt simple manuelle, men der er også kommet en hel del elektriske modeller hvor du kan klargøre en hel pose af gangen.

Ved at lade kaffen være hele bønner så længe som muligt, bibeholder du flere smagsstoffer i dem og når du køber hele bønner har du ofte lidt flere muligheder for at købe en lille mængde der er lidt specielle. Det er altid et godt samtaleemne til brunch når du tager kaffekværnen frem og maler bønnerne inden du sætter en kande over.

 

Tefal Actifry

Jeg vil sjældent anbefale specifikke mærker, men Tefal har altså startet en ny trend indenfor madlavning da de opfandt Actifry gryden der kort fortalt er en lille varmluftovn med en motor i midten der roterer og sørger for at indholdet kontinuerligt vendes. At tingene vendes betyder at du kan lave lækre grøntsager, pomfritter og meget andet i den med meget lidt fedtstof.

Jeg er langt fra ekspert på min acti fry gryde endnu, men det er en læringsprocess som er spændende og hvor jeg mindst en gang i måneden lærer noget nyt der kan laves i den ved brug af mindre fedtstof og med bedre resultater end i den almindelige ovn.

 

Pastamaskinen

Den eneste maskine på listen der indeholder selve ordet i navnet, men måske også den du lettest kan undvære. Det er dog en billig og lækker gadget der gør at du kan lave flere former for lækker pasta i dit eget køkken.

Er det blot til 1-2 personer en sjælden gang kan du sagtens lave det på køkkenbordet og få et fint resultat, men vil du gerne overraske gæsterne med frisk pasta er det lettest at købe en maskine til 150,-

den kan også lave lækre plader til din lassange eller du kan lave din egen grøntsagspasta i den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *