Lav din dessert i en slowjuicer

Kategorier Desserter

 

En rigtig mand kan også bruge en slowjuicer, kan han ikke? Det vil jeg mene, og derfor får du her et par forslag til lækre desserter du kan lave i din slowjuicer. Som udgangspunkt er det kun din fantasi som sætter grænsen. Man kan som regel og køre frosne grøntsager og frugter igennem en slowjuicer, og det vil jeg også fortælle lidt om her.

DIY frozen yougurt – Den usunde

Til at starte med så vil jeg fortælle hvordan du kan lave din helt egen yougurt med din slowjuicer, her en lidt “usund” variant, da den ikke er lavet på ren frugt.

Du skal bruger følgende: (2 personer)

  • 0,5 liter A38 eller lign. (en variant med smag kan også gå an)
  • 300 gr. frosne jordbær
  • 2-3 frosne bananer (de skrælles, og fryses i halve stykker, husk frysepose)
  • 2 x tykke sugerør / ske
  • 2 x 25cl glas

Du starter med at hælde den angivne mængde yougurt op i en skål. Dernæst skal de frosne jordbær hældes ned i en sigte og skyldes over med koldt(!) vand. Bananerne skærer i halve, så de klar til at komme i juiceren.

Du starter med at hælde  yougurt og jordbær ned i juiceren, og dernæst tilføjes bananen løbende, til det hele er rent igennem. Du kan vælge at røre det sammen en ekstra gang i skål, når det er kommet gennem maskinen, eller blot drikke det direkte, og blot fylde de to glas op.

God appetit!

DIY frozen yougurt – Den sunde og eksotiske

Som det næste er her et forslag til en sund variant, eller sundere, hvor den er lavet udelukkende på frugt.

Du skal bruge følgende: (2 personer)

  • 2 x frossen kiwi (de laves ved at skrælle dem friske, og fryse dem i plastikposer)
  • 1 x frossen mango (det laves ved at den skrælles og skæres i både, stenen fjernes, dernæst ned i en frysepose)
  • 2 x frosne bananer (de skrælles, og fryses i halve stykker, husk frysepose)
  • 2 x tykke sugerør/ske
  • 2 x 25 cl glas

Her starter du med at komme de frosne banaer ned i din slowjuicer, husk de skal være i halve. Dernæst skal kiwierne ned. Du starter maskinen, og mango tilføjes løbende, indtil det hele er rent igennem. Igen kan du vælge at røre det hele lidt ekstra sammen, eller tilføje lidt vand, hvis det skal være mere flydende.

God appetit!

Kun fantasien sætter grænser

Der findes et utal af muligheder, og en dessert kan laves på mange måder i en slowjuicer. Der findes også flere steder på nettet hvor du kan hente inspiration til den helt rette dessert eller juice, som jo også gerne må nydes efter et godt måltid mad, det kunne f.eks. være her.

Youtube kan også være en god mulighed for inspiration, men husk på at den største inspirationskilde altid vil være dig selv. Måske din familie kan hjælpe med ideer til den helt rigtige dessert, lavet med din slowjuicer? Hvem ved?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *