Bliv bedre i køkkenet mand

Kategorier Kurser

I dag vil jeg holde fokus på hvordan man(d) kan blive bedre i sit køkken, hvordan man kan forbedre sin madlavning og skabe endnu mere inspirerende måltider. Om det er en snack, aftensmad, morgenmad eller frokost. Der er mange ting, som spiller ind og det er op til dig selv hvor godt det skal gå.

Styr på det basale

First things first, som det engelske ordsprog hedder. Det er vigtigt at have styr på mest fundamentale inden du kaster dig ud i avanceret gastronomi, for så ender det bare med ulykke fra start af. For det første skal du kende dine krydderier og hvor meget du skal bruge af dem. Jeg opremser nogle af mest basale nu her.

Vi starter ved saltet, det nok mest (over) brugte og kendte krydderi derude. Der er rigtig meget af det her i Danmark, især i vores undergrund og det bruges meget flittigt i vores køkkener landet over. Det er bare ikke altid den bedste løsning med meget salt, da det bestemt ikke er sundt for kroppen., Det kan i for store mængder være rent gift, og mange danskere overbruger salt i en ekstrem grad. Hvis ikke jeg husker helt forkert vist en undersøgelse et par år tilbage at vi spiser næsten 50% mere salt om dagen end hvad der anbefales. Det er voldsomt. Det er en smagsforstærker, der skal bruges med måde. Præcis som en bullionterning.

Næste step er bullion. En af mest misbrugte “krydderier” efter salt. Man bruger det kun hvis det gør noget godt for retten, ellers skal det ikke røres ved. Det forstærker bestemt smage, her oftest smagen af kød, men en god kødsovs med lækkert oksekød, fortjener ikke en tavlig bullionterning, brug i stedet kødet selv og nyd den ægte smag. Det samme gælder for både grøntsags, gris og kyllingebullion. Alt med måde.

Den sidste jeg tager fat i er peber. Salt og peber går godt sammen, men salt og peber kan godt gå alene også. Især peber der nemt kan gøre meget for en lækker sovs, som at fremhæve nogle af de mere tunge nuancer. Brug det dog med måde, da det let kan blive for meget.

Madlavning med andre

En ting er at lave mad alene og måske endda kun til sig selv, det er ikke altid super spændende, hvorfor jeg vil anbefale at man slår hovedet sammen med andre mennesker. Især ældre mænd oplever det kan være svært med madlavningen alene eller til sig selv hver dag. Så gå sammen med nogen. Om det er kæresten/ægtefællen, vennen/veninden eller en helt tredje, så er det med til at gøre madlavningen langt mere spændende. Jeg kan især anbefale et madkursus, der kan du møde ligesindede og samtidig få kyndig vejledning af en professionel. Det er måde lærerigt og inspirerende, og du skal ikke være bange for at kaste dig ud i den slags! Det kommer kun dig selv og dine kære til gode. God mad kan samle alle!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *