Et hjem til din vin

Kategorier Kød

God mad kan nogle gange kalde på en god vin, og det er fuld forståeligt, for vinen er med til at understrege noget af alt det gode i den mad vi gerne vil spise. Dertil ikke sagt at et dyrt glas vin går godt sammen med en omgang kødsovs, det handler om at finde den rigtig kombination, der får det bedste fem i henholdsvis vinen og maden.

Normalt plejer jeg ikke selv at drikke vin sådan vildt tit, men det hænder og jeg nyder det hver gang, for godt smager det, og som nævnt så fremhæver det de gode nuancer i maden.

Men vin skal også opbevares på en god måde, og det kræver nogle gange lidt snilde. Næsten alle vælger den super lette og voldsomt kedelige løsning med at smide vinen ovenpå skabet og så ellers bare lade den stå der og hygge sig, det synes jeg ikke er en god ide. For det første fordi vinen ikke ligefrem bliver bedre af det, om den er åbnet eller ej og fordi det kan gøres meget mere stilet!

Nu har jeg længe leget med tanken om et såkaldt vinskab, og det kunne da også være helt fantastisk med sådan et derhjemme, min vin opbevares ved en god temperatur normalt, men det hedder sig jo en 20C, som er omkring stuetemperatur. Det kunne helt afgjort være godt hvis det kunne blive endnu køligere, uden jeg selv skulle rende rundt og fryse! Og løsning er tæt på, den koster lige, men sådan er det alt luksus så at sige.

Inden du går ud og køber dig fattig i et nyt vinskab, så hav dit benarbejde i orden, så du ikke gør noget dumt. Det er vigtigt at finde det helt rigtig skab og det er vigtigt at læse nogle tests af vinskabe, inden du svinger dankortet.

Personligt så har jeg tænkt mig at prøve nogle forskellige skabe, inden jeg beslutter mig for det som det skal være. Der er mange muligheder og jeg går meget op i at vælge det helt rigtige i første omgang!

Skriv gerne en kommentar om det skab du evt. måtte have fundet og hvorfor du har valgt netop det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *