Bliv grillklar til sommer

Kategorier Grill

Godt nok er vi stadig i marts måned, selvom kalenderen lige straks skriver april, det skal dog ikke holder mig tilbage for at skrive lidt om hvad der venter så snart varmen kommer retur!

Grill eller pande?

Det er den evige kamp mellem titanerne for at sige det pænt. Det er den kamp som nok aldrig helt slutter, for hvad skal det være, grill eller pande? Spørger man en paracelhusejer er svaret nok at det skal være grill når varmen er kommet, spørger du en byboer er svaret et noget andet, her sværges der nemlig til dne sikre løsning, som også er den lette, nemlig panden. Nem og overskuelig, uden svinkeærinder!

Der er forskel på hvordan mad smager, alt efter hvordan det er tilberedt, er på en pande vil det jo smage meget klassisk, hvor grillen ofte kan tilføre en spændende smag eller give maden et godt tvist.

For nu at vende tilbage til det interessante, grillen. Det er her magien sker på den varme sommeraften og det er her man kan lave noget af det mest fantastiske mad i verden, hvis du spørger mig. Grillen giver maden en unik og lækker smag, en smag af sprød friskhed krydret med friluftsliv.

Gas eller kulgrill?

Men hvilken grill skal der så bruges? Det er et af de helt store spørgsmål, og der findes da også hele to forskellige muligheder når det kommer til det valg. Nemlig den grill som kører på gas og den som kører på kul, der findes sågar dem som bruger strøm, men de er ikke videre udbredte. (heldigvis)

Spørger man husejeren er det klart en kulgrill man er ude i, det er dejligt nemt og når man alligevel bor i forstaden i et et-planshus, hvorfor så ikke? Det giver da også en, til tider, bedre smag, da maden ryges under tilberedningen, det er ikke helt tilfældet på en gasgrill.

Og nu jeg taler om gasgrillen, hvad så med den? Det er den absolut nemmeste løsning, da der ikke går en time eller to med at gøre kullene klar, men smagen bliver naturligvis aldrig helt den samme, da maden ikke ryges på samme måde. Bod du i lejlighed kunne det være en oplagt mulighed med en gasgrill. Du kan læse en test af sådan en fætter via linket her.

Valget er dit

For her til sidst at runde pænt af, så er valget dit og det er op til smag og behag hvad man helst vil. Nogle griller aldrig, da en pande bare er nemmere, andre elsker at gøre det sommeren og foråret igennem. Der skal være plads til det hele, og hvorfor ikke tage det bedste fra begge verdener?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *