Den gode nats søvn

Kategorier Helbred

I dag skal det handle om noget lidt alternativt så at sige, det skal handle om hvordan du får den bedste nattesøvn, for ikke nok med at jeg holder meget af mad, så går jeg også op i at få sovet ordenligt. Det er noget som flere og flere overser.

Hvorfor er god søvn vigtigt?

Der fines flere meget gode grunde til at få sovet igennem derhjemme, inden det går løs med dagens gøremål. En af dem er at du slet ikke er oplagt uden din søvn, og det betyder så igen at det bliver ekstra svært at skulle stå i køkkenet og lave den her gode mad.

Selv har jeg ikke altid været godt nok til at få den søvn jeg skulle, jeg har i en årrække kun sovet en 5-6 timer per nat, hvilket jeg dengang mente var helt fint, men som på sigt viste sig at være et kæmpe problem. Jeg havde problemer med at koncentrere mig, jeg var ofte uoplagt, og så havde jeg tendens til at spise det helt forkerte.

Man bruger i gennemsnit 30% af sit liv sovende i sin seng, det er lidt ligesom når den bærbare skal lade op, at den så bruger mere end 30% af sin levetid på det, er en anden snak. Men det er vigtigt at kroppen får den ro og hvile som er nødvendig.

Hvad kan du selv gøre?

Der findes en masse muligheder for at få en bedre nattesøvn, hvis du måtte være så uheldig at have problemer med det. Du er ikke alene kan jeg sige, mange har problemer med at få sovet nok, og det kan mærkes på dem der er ramt.

Et sted du kan starte med at kigge, er hvad du laver inden sengetid, undgå skarpt lys og hold dig ellers i ro. Derudover så husk at gå i seng og stå op samme tid alle dage så vidt muligt, det hjælper ikke at sove til kl. 12 i weekenden, for så at stå op kl. 8 mandag morgen, hvor kroppens rytme vil være helt ødelagt.

Slutteligt, så husk at se på hvad der kan give en bedre søvn, det kunne f.eks. være en ny seng, en ny topmadras eller noget så simpelt som en ny dyne og pude! Der er mange ting man kan skrue på, for at få en bedre søvn!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *